Desert de post: Trigoane cu gem si nuca

0

Ingrediente:

Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet  zahar vanilat, 10 ml ulei pentru intins aluatul

Umplutura – 125 gr gem de prune, 50 gr nuca macinata, 1/2 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1/2 lamaie

Preparare:

Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur. Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam. Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen. Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.

Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 0.5 cm si se taie in patrate uniforme, cu o rola (de forma ondulata). Pe fiecare patrat se adauga cate o lingurita de umplutura si se intinde usor, sub forma de cerc.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply