Afla ce presupune o dantura perfecta

0

Cu totii ne dorim sa afisam o dantura perfecta de un alb imaculat. Insa pentru acest lucru este nevoie si de o ingrijire pe masura. Pentru mentinerea sanatatii dintilor, preventia este foarte importanta, lucru de care iti dai seama atunci cand iti apare o carie sau cand te confrunti cu o durere de dinti.

Cel mai important este periajul, iar acesta trebuie sa fie realizat in mod corespunzator. Medicii stomatologi spun ca trebuie sa ne spalam pe dinti de trei ori pe zi, in special dupa mesele principale. Astfel, sunt eliminate din cavitatea bucala bacteriile raspunzatoare pentru formarea placii bacteriene. Un periaj corect trebuie sa dureze aproximativ doua minute. Este indicat sa incepi cu partea de sus a danturii, apoi cu cea de jos. Miscarile pe care trebuie sa le faci cu periuta sunt de sus in jos si invers. De asemenea, sunt indicate si cele circulare. Nu uita sa dai cu periuta de dinti si pe suprafata limbii, caci si aici se pot aduna bacterii.

Pentru a curata bine spatiile dintre dinti, unde se mai pot ascunde bacterii si mici ramasite de alimente, este important sa folosesti ata dentara.

O solutie la indemana este folosirea apei de gura, care are proprietati antibacteriene. Ajuta la indepartarea placii bacteriene, dar poate fi de ajutor si in tratarea gingivitei.

Unele bauturi, precum vinul rosu, cafeaua sau ceaiul negru, consumate in exces, pot duce la aparitia petelor pe dinti. De aceea, evita sa le consumi in exces. Totodata, este bine sa renunti la fumat, caci acest viciu este unul dintre principalii factori ai ingalbenirii dintilor.

Share.

About Author

Leave A Reply