INGREDIENTE
-
- Sfecla rosie fiarta – 300 g
- Orez fiert – 200 g
- Fasole rosie la conserva – 200 g
- Ceapa alba – 2 buc (potrivite)
- Ceapa rosie – 1 buc
- Patrunjel – 1 legatura
- Varza kale – 4-5 frunze
- Salata – 1 buc
- Rosii – 3-4 buc
- Chimion – 1 varf de cutit
- Usturoi granulat – 1 lingurita
- Chimen macinat – 1/2 lingurita
- Maioneza vegetala – cateva linguri
- Pesmet – 100 g
- Boia dulce – 1/2 lingurita
- Cimbru uscat – 1 lingurita
- Ulei de masline – 1 lingura
- Pasta de susan – 1 lingura
- Fresh de lamaie – 1 lingura
- Sare si piper dupa gust
- MOD DE PREPARARE RETETA
Burgeri Vegani, cu sfecla:- Taie sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat, impreuna cu orezul si fasolea kidney;
- Toaca ingredientele putin si pune-le intr-un bol incapator;
- Taie ceapa cubulete mici si pune-o peste restul ingredientelor;
- Toaca patrunjelul, varza kale, si adauga-le si pe-acestea, impreuna cu chimionul, chimenul, usturoiul granulat, boia dulce si cimbru, sare si piper, ulei de masline, pasta de susan, zeama de lamaie si pesmet;
- Amesteca totul bine de tot;
- Umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din aceasta compozitie;
- Pune-le in tavi cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;
- Verifica-le si cand au facut crusta, intoarce-le cu grija si lasa-le inca 10 min;
- Lasa-le sa se raceasca putin;
- Unge o jumatate de chifla cu maioneza vegetala si asaza chifteaua de burger;
- Taie atat ceapa rosie cat si rosiile rondele si asaza cateva deasupra;
- Rupe frunze de salata si asaza deasupra;
- Presara sare si piper si pune si cealalta jumatate de chifla;
Pofta buna !