Burgeri vegetarieni cu sfecla

0

INGREDIENTE

      • Sfecla rosie fiarta – 300 g
      • Orez fiert – 200 g
      • Fasole rosie la conserva – 200 g
      • Ceapa alba – 2 buc (potrivite)
      • Ceapa rosie – 1 buc
      • Patrunjel – 1 legatura
      • Varza kale – 4-5 frunze
      • Salata – 1 buc
      • Rosii – 3-4 buc
      • Chimion – 1 varf de cutit
      • Usturoi granulat – 1 lingurita
      • Chimen macinat – 1/2 lingurita
      • Maioneza vegetala – cateva linguri
      • Pesmet – 100 g
      • Boia dulce – 1/2 lingurita
      • Cimbru uscat – 1 lingurita
      • Ulei de masline – 1 lingura
      • Pasta de susan – 1 lingura
      • Fresh de lamaie – 1 lingura
      • Sare si piper dupa gust

     

  • MOD DE PREPARARE RETETA
    Burgeri Vegani, cu sfecla:

      • Taie sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat, impreuna cu orezul si fasolea kidney;
      • Toaca ingredientele putin si pune-le intr-un bol incapator;
      • Taie ceapa cubulete mici si pune-o peste restul ingredientelor;
      • Toaca patrunjelul, varza kale, si adauga-le si pe-acestea, impreuna cu chimionul, chimenul, usturoiul granulat, boia dulce si cimbru, sare si piper, ulei de masline, pasta de susan, zeama de lamaie si pesmet;
      • Amesteca totul bine de tot;
      • Umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din aceasta compozitie;
      • Pune-le in tavi cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;
      • Verifica-le si cand au facut crusta, intoarce-le cu grija si lasa-le inca 10 min;
      • Lasa-le sa se raceasca putin;
      • Unge o jumatate de chifla cu maioneza vegetala si asaza chifteaua de burger;
      • Taie atat ceapa rosie cat si rosiile rondele si asaza cateva deasupra;
      • Rupe frunze de salata si asaza deasupra;
      • Presara sare si piper si pune si cealalta jumatate de chifla;

    Pofta buna !

Share.

About Author

Leave A Reply