Ciocolata de casa

0

Sustinerea in favoarea ciocolatei de casa adauga si reteta extrem de usor de pregatit cu un singur secret: laptele praf de calitate. Daca nu iti reuseste din prima, poti sa dai vina pe laptele praf si sa mai incerci o data cu un alt tip, de la alta marca.

Reteta de ciocolata de casa

  • 250g lapte praf
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao
  • 100ml apa
  • 450-500g zahar
  • nuci, alune de padure, stafide, portocala confiata, merisoare, ghimbir confiat (orice poftesti si in catitatea dorita)

Se pun la fiert zaharul, untul si apa si se lasa sa dea in clocot. Din acest moment le mai lasi pe foc inca 5 -6 minute. Cerne laptele praf si cacao intr-un bol si rastoarna peste ele amestecul fiert. Amesteca energic pana cand totul devine o pasta omogena. Adauga imediat nucile si fructele confiate tocate sau intregi si amesteca sa se incoropreze. Rastoarna totul intr-o tava tapetata cu folie alimentara de plastic sau celofan. Lasa ciocolata sa se intareasca si poti sa o tai in patratele.

 

Share.

About Author

Leave A Reply