Pregateste-te sa descoperi o supa dulce acrisoara de culoarea chihlimbarului, pe care sa o savurezi fierbinte la parnz sau rece ca aperitiv impreuna cu o lingura de smantana proaspata si o mana de seminte prajite de dovleac.
Curata morcovii si feliaza-i subtire. Curata si toaca marunt ceapa. Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa, morcovii si felia de ghimbir (folosita pentru aroma), pana cand ceapa devine aurie (in jur de 6 minute). Rade coaja de portocala si pune-o deoparte, apoi stoarce portocala (ar trebui sa obtii ½ pahar de suc). Adauga peste legumele calite zeama de supa si coaja rasa de la portocala. Lasa amestecul sa fiarba la foc iute pana cand da intr-un clocot. Redu apoi intensitatea focului si lasa supa sa fiarba in continuare pana cand morcovii se inmoaie. Ia supa de pe foc si las-o sa se raceasca putin. Cu un blender paseaz-o intr-un bol pana cand devine cremoasa. Toarna inapoi supa crema in tigaia in care ai gatit, adauga sucul de porocale si asezoneaza cu sare, piper si tarhon uscat dupa gust. Lasa-o sa mai clocoteasca inca o data la foc mediu. Cand e gata, toaca marunt cateva fire de patrunjel si presara-le deasupra. Seveste supa calda cu doua linguri de smantana dulce.