Una dintre chitarele lui Elvis Presley a fost scoasa la licitatie

0

O chitară a cântăreţului Elvis Presley, folosită în diverse concerte pe care “regele rock’n’roll-ului” le-a susţinut în anii 1970, a fost vândută cu 270.000 de dolari la o licitaţie organizată, miercuri, în Statele Unite, informează Reuters.

Chitara respectivă – un model Custom Gibson Ebony Dove din 1969 – a fost “vedeta” acestei licitaţii, ce a fost organizată în fosta reşedinţă a starului american, Graceland, în oraşul Memphis.

Elvis Presley a folosit această chitară în zeci de concerte din 1971 până în 1975 şi a apărut alături de ea în documentarul “Elvis on Tour”.

Potrivit specialiştilor, chitara avea un preţ estimativ de 300.000 de dolari.

Licitaţia a inclus şi o înregistrare audio originală a unui concert cu Elvis Presley şi câteva bijuterii ale artistului.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis – Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Share.

About Author

Leave A Reply