Briosele colorate handmade

0

 

Ingrediente:

ALUAT BRIOSE:

  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g smântâna
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • ½ lingurita sare
  • GLAZURA:
  • 200 g zahar
  • 20 ml zeama de lamâie
  • 2 albusuri
  • colorant alimentar

CUM PREPARAM:

Briosele

  • Frecam untul cu zaharul si cu zaharul vanilat pâna obtinem o crema. Adaugam sarea, ouale, smântâna si amestecam usor. Dupa ce s-au omogenizat, adaugam faina, praful de copt si amestecam prin rasturnare.
  • Turnam aluatul in formele speciale pentru briose, unse cu unt. Le introducem in cuptorul incins si le coacem la o temperatura de 190ºC, timp de 30 minute.

Glazura

  • Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si zeama de lamâie si amestecam circular pâna ajunge sa aiba consistenta unei smântâni groase.
  • Fierbem glazura pe baie de aburi timp de 5-6 minute pentru a deveni mai cremoasa.
  • Impartim compozitia in câte culori vrem sa obtinem. Adaugam colorantul conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intindem compozitia pe folie de aluminiu, o lasam sa se raceasca putin si o decupam dupa forma brioselor.
  • Ornam briosele dupa inspiratie.
  • Pentru a glazura briosa complet, turnam glazura cât este calda. Putem nivela usor cu lama unui cutit, daca este nevoie.
Share.

About Author

Leave A Reply