Ingrediente:
ALUAT BRIOSE:
- 300 g faina
- 100 g zahar
- 150 g smântâna
- 50 g unt
- 3 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- ½ lingurita sare
- GLAZURA:
- 200 g zahar
- 20 ml zeama de lamâie
- 2 albusuri
- colorant alimentar
CUM PREPARAM:
Briosele
- Frecam untul cu zaharul si cu zaharul vanilat pâna obtinem o crema. Adaugam sarea, ouale, smântâna si amestecam usor. Dupa ce s-au omogenizat, adaugam faina, praful de copt si amestecam prin rasturnare.
- Turnam aluatul in formele speciale pentru briose, unse cu unt. Le introducem in cuptorul incins si le coacem la o temperatura de 190ºC, timp de 30 minute.
Glazura
- Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si zeama de lamâie si amestecam circular pâna ajunge sa aiba consistenta unei smântâni groase.
- Fierbem glazura pe baie de aburi timp de 5-6 minute pentru a deveni mai cremoasa.
- Impartim compozitia in câte culori vrem sa obtinem. Adaugam colorantul conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intindem compozitia pe folie de aluminiu, o lasam sa se raceasca putin si o decupam dupa forma brioselor.
- Ornam briosele dupa inspiratie.
- Pentru a glazura briosa complet, turnam glazura cât este calda. Putem nivela usor cu lama unui cutit, daca este nevoie.