O bucata de hartie ingalbenita, datata din 14 aprilie 1912, a fost vanduta de curand la o licitatie pentru suma de 88.000 de dolari. Este vorba de meniul ultimului pranz gourmet servit pe Titanic.
Titanicul s-a lovit de un aisberg la finalul zilei, la 23:40 si s-a scufundat trei ore mai tarziu. Documentul care a supravietuit dezastrului ne arata o mica parte din cum s-a desfasura ultima zi a calatorilor de pe vas. Meniul de la clasa I arata ca nu le lipsea nimic. File de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la gratar, creveti, sardine afumate, maioneza de somon sunt doar cateva din preparatele servite la masa, potrvit redactiei Food Story.
La final, pasagerii au servit un platou bogat de branzeturi: Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Camembert, Roquefort, St Evel, Cheddar. Ca bautura, au servit bere din Munchen la draft, cu gheata.