Lucruri pe care nu le stiai despre Nutella

0

Crema de alune cu cacao a fost inventată în anul 1940 de către un cofetar italian pe numele său Pietro Ferrero care la început a numit-o Pasta Gianduja. După 1964 aceasta se redenumește în Nutella devenind unul dintre cele mai importante branduri ale planetei.

1. Michele Ferrero, cel mai bogat om din Italia a fost inventorul Nutellei. Ferrero a primit compania de la tatal sau, Pietro Ferrero, in 1957. Pietro a creat in 1940 o pasta de alune si ciocolata pe care a transformat-o intr-o crema tartinabila care purta numele de – supercrema gianduja. In 1964, Michele Ferrero i-a schimbat numele intr-unul mai international – Nutella.

2. Produsul a evoluat de la un bloc solid de ciocolata numit pasta gianduja, care putea fi taiat si servit pe paine, la versiunea tartinabila numita Supercrema.

3. Denumirea de Nutella a venit in urma combinarii cuvantului englezesc “Nut” cu sufixul latinesc “ella”, care inseamna dulce.

4. La inceputul anului 2015, in lume se vindea cate un borcan de Nutella la fiecare 2.5 secunde.

5. In 2013, trei tone de Nutella, in valoare de 16.000 de euro au fost furate dintr-o dubita intr-un orasel din Germania.

6. Exista Nutella la 5 kilograme.

7. Nutella foloseste 25% din stocul mondial de alune.

8. Pe instagram exista 6 milioane de poze cu #nutella.

9. Nutella din Europa este diferita de cea din Europa. Pentru formula americana se foloseste ulei de palmier si cacao organica, in timp ce formula europeana contine ulei vegetal si prafuri.

10. Nutella este produsa de aceeasi companie ca Tic Tac. Cel mai mare producator de ciocolata este Ferrero, in portofoliul caruia gasim Tic Tac, bomboanele Ferrero, Nutella si oua Kinder.

 

Share.

About Author

Leave A Reply